Barion Pixel
Induljunk le együtt azon az úton, amely válaszokat ad a kérdéseidre.

Mindenben!

Számomra az a coach hiteles, aki az attitűdjével dolgozik. Így elengedhetetlen az a feltétel, hogy bármilyen segítő területen tevékenykedik is egy szakember az legyen tudatában saját értékeinek. Legyen megdolgozva az önismerete, (azaz ő maga is folyamatosan járjon coach-hoz) tudja és értse a saját gondolkodásmódját, és ezzel folyamatosan foglalkozzon.
A coachoknak szükségük van a folyamatos szellemi jólétéért tenni így elengedhetetlen, hogy menjenek szupervízióba. A szupervízor röviden összefoglalva, az a coach, akihez azokat a feldolgozandó dolgokat viszi egy másik coach, ami egy coaching ülésen elhangzik. Ez nem kötelező, de ha kérdésként felteszed a coachodnak és nem kapsz rá választ ott érdemes elgondolkozni, hogy akkor ő mennyire gondolja komolyan a szakmáját, amit választott.
Amiben még különbözhetnek az a képzés és háttér tanulási képesítés. Vannak, akik hivatalos coach-okmányokkal rendelkeznek és vannak akik tapasztalatokra és a munkájuk eredményeire támaszkodnak.

Ezért is érdemes egy előzetes konzultációra elmenni és meggyőződni, hogy együtt tudsz-e hónapokig dolgozni egy mély és belső folyamaton az adott segítővel. Szimpatikus-e, a coach személye? Egyáltalán megtudsz-e nyílni neki? El tudom-e mondani neki azokat a tényeket, amiket másnak nem merek, sokszor akár még saját magam elől is titkolom? Egyszerűen, hogy működik -e a személyes kémia coach és kliens között? Tudnak- e jól működni együtt és hogy kliens komfortosan érzi-e magát a coach társaságában.
Szokták mondani ahány ház annyi szokás. Ez talán igaz a coachokra is, mindenki az általa legjobbnak vélt eszközökkel és módszerekkel segíti az ügyfeleit.
Ne feledjük mindig azt választjuk ami számunkra a legjobb!

Tetszett? Oszd meg!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás