Barion Pixel

Az év vége és a karácsony egyaránt a reflexió és az összegzés időszaka. Gyakran csak a múltra való visszatekintésre és az elkövetkező időszakra való tervezésre összpontosítunk. Azonban, a hálás pillanatok megélése és azok rögzítése éppoly fontos az életünkben, mint bármely más tevékenység. A hálás pillanatok jegyzése az év minden napján, pozitív szemléletváltáshoz vezethetnek, ami javíthatja az életminőségünket és csökkentheti a stresszt. Ebben a blogposztban összegyűjtöttük az önmagunk és mások ajándékozásával kapcsolatos tanácsokat, és bemutatjuk hogyan tehetjük életünk részévé az áldások felismerését.

 

Karácsony és az év vége

 

Az év vége és a karácsony egyaránt lehet a kihívások és nehézségek időszaka, egyben lehetőséget is ad arra, hogy méltányoljuk azokat az áldásokat, amelyekkel az élet megajándékozott minket. Ilyenkor nemcsak családunkra és barátainkra gondolunk, hanem a saját életünkre is. Az ajándékozás másik oldala az önmagunkkal való törődés. Idén adjunk magunknak is ajándékot, azaz időt, hogy az év során tapasztalt áldásokat számba vegyük és örömünket leljük abban, amivel az élet megajándékozott minket.

 

Hálás pillanatok napló

 

A hálás pillanatok jegyzése az élet részévé válhat, ha időt szánunk rá. Egy hálás pillanat bármilyen apró örömteli esemény lehet, amit észrevettünk az életünkben. A hálás pillanatok rögzítése nemcsak szórakoztató és érdekes, hanem a stressz csökkentésére is hatással van. Ha rendszeresen rögzítjük a hálás pillanatokat az életünkben, akkor azt fogjuk tapasztalni, hogy az érzéseink is pozitívabbak lesznek, és az életünket is jobban értékeljük. A hálás pillanatok jegyzése nem is olyan nehéz, csak a megfelelő eszközt kell megtalálnunk, legyen az egy papír napló vagy egy telefonos alkalmazás. Az eszköz kiválasztása után csak állítsunk be napi időpontot a rögzítésre, hogy része legyen a mindennapjainknak.

 

A hálás pillanatok hatása az életre 

 

A hálás pillanatok jegyzése  elősegíti, hogy jobban értékeljük az élet apró dolgait és azok nagyobb egészbe ágyazását is könnyebben meglátjuk. Az apróbb dolgok értékelése önbizalmunkat és pozitív szemléletünket is erősíti, és segít könnyebben kezelni a negatívumokat. A személyes fejlődés nyomon követése és a sikerek tudatosítása szintén elősegíti a pozitív szemléletet, ezeken az élményeken keresztül érhetjük el személyes fejlődésünk kívánt szintjét.

 

Karácsonyi kihívás

 

A karácsony közeledtével a hálás pillanatok jegyzésének élményével ajándékozhatunk is. A hálás pillanatok adventi naptárban minden nap egy újabb hálás pillanat gyűjtése áll a középpontban. A naptár megosztása és közös élmények megosztása a családtagokkal és barátokkal szintén fontos, mert összeköti azokat, akik számára az identitás fontos.

 

Tippek a folyamatos motiváció fenntartásához

 

A rendszeresség és a változatosság megtartása kulcsfontosságú ahhoz, hogy hosszú távon is élvezetes legyen a hálás pillanatok jegyzése. Minden nap újra kezdeni a jegyzést a korábbi naphoz képest változatosságot csempész az életünkbe. A hálás pillanatok jegyzése közösségben is örömteli lehet, mert a hasonló élményeken keresztül támogatást kaphatunk, de ez azt is jelenti, hogy a hozzáállásunk változik, és kevésbé leszünk önzők. Az év végi összegzés pedig nem csak arra nyílik lehetőség, hogy áttekintsük az év során gyűjtött hálás pillanatokat, de arra is, hogy megtervezzük, hogyan tudjuk jövőre is fenntartani a képességet, hogy meglássuk az apró örömöket az életünkből.

 

A hálás pillanatok jegyzése az élet egyik legfontosabb része. Az év vége, a karácsony és az adventi időszak lehetőséget nyújtanak arra, hogy elmerüljünk a hálás pillanatok emlékében, és így lezárjuk az évet. Egyaránt ajándékozhatjuk a hálás pillanatokat magunknak, szeretteinknek és a közösségnek is. Ha napi rutinnak választjuk a jegyzését, az segíthet minket abban, hogy megváltozzon a hozzáállásunk és pozitívan változzon az életünk. Boldog karácsonyt és eredményes új évet kívánunk minden olvasónknak!

 

Tetszett? Oszd meg!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás